19. april 2016

4 ting om amming av tvillinger jeg skulle ønske jeg visste som førstegangs mamma

Hvis du ønsker å se min YouTube video om dette emnet og høre om min egen erfaring om amming av tvillinger kan du klikke HER.

1. Amming krever alt av deg både fysisk og psykisk, den første måneden. Det tar tid å komme godt i gang med amming. Du skal øke melkeproduksjonen noe som krever at du spiser godt og hviler, bli vant til ”såre brystvorter” og finne de gode ammestillingene som passer for deg og barna. Ingenting av dette er lett, det krever dedikasjon og hardt arbeid. Ideelt sett skal du holde sengen den første måneden og bare amme, sove og spise.

Hvis du ønsker å fullamme tvillinger innebærer det at partneren din/familie må være villig til å ta seg av alt det praktiske arbeidet.
Selv om det er  umulig å forstå hvordan din nye hverdag kommer til å bli prøv avklare forventinger om hvem som skal ta ansvar for hva. Skriv ned det dere blir enige om og prøv å kartlegg hvem i omgivelsene dere kan be om praktisk hjelp.

Amming av tvillinger krever at mor har støtte fra en hel landsby.

2. Fullamming av tvillinger uten bruk av morsmelkerstatning er virkelig vanskelig om ikke nesten umulig. Ønsker du å beholde vettet mens du får i gang / når du kommer i gang med ammingen så gir du morsmelkerstatning i tillegg til å amme. Mange kvinner sliter med å produsere nok melk til et barn du skal produsere melk til to! For at barna skal bli mette og rolige så bruk mme med god samvittighet!

Morsmelk gir den beste næringen ikke den beste mammaen.

3. Skaff deg en elektrisk dobbelbrystpumpe og finn raskt ut hvordan den fungerer. Enten det er for å øke melkeproduksjonen eller det er for å pumpe ut ekstra melk, så du kan få et avbrekk. En dobbel elektrisk brystpumpe er et must for en hver tvillingmamma.Invester med en gang i en bh til bruk med brystpumpe, da har du hendene fri mens du pumper.

4. Skaff deg en ekstra stor ammepute med plass til to barn. En god ammepute er viktig for at du skal unngå overbelastning på armer, skuldre og nakke. 

To barn gir dobbel belastning! 

Ingen kommentarer :