4. januar 2016

Strekkmerker

I følge Norsk Helseinformatikk angis strekkmerker å forekomme hos opp til 90% av alle gravide mot slutten av svangerskapet.

Strekkmerker er derfor noe de fleste som er gravide velger å forholde seg til på et eller annet tidspunkt i løpet av svangerskapet. Enten fordi de får strekkmerker eller fordi de ønsker å forebygge strekkmerker.

Personlig valgte jeg å prøve å forebygge å få strekkmerker allerede tidlig i svangerskapet. Du kan lese videre eller sjekk ut youtube kanalen min HER.

Jeg fortsatte å bruke A-Pros SH hudpleiekrem som jeg har brukt i flere år. Den er uten parfyme og parabener. Jeg syns det er en god og drøy kroppskrem som holder huden min smidig.

A-Pros hvetekimolje begynte jeg å bruke i 2.trimester. Oljen er meget rik på E-vitamin som er et antioksidant som bidrar til å holde huden elastisk og myk. Den er også uparfymert og uten parabener. Det eneste minuset i begynnelsen var at jeg ikke likte lukten, men den har jeg blitt vant til nå. Hvetekimoljen tror jeg har mye av æren for at huden min mer eller mindre er uten tydelige strekkmerker selv nå når jeg er på vei inn i uke 37.

NUXE sin tørrolje Huile Prodigiuse brukte jeg i en kort periode når jeg var på farten. Enten når jeg var i svømmehallen eller ute å reiste og kun kunne ha med håndbagasje. Jeg fikk etter hvert vite at den ikke skal brukes under svangerskapet fordi den inneholder små mengder johannesurt. Men den skal visst være super å bruke etter endt svangerskap fordi den har en reparerende effekt og gir mindre synlige strekkmerker. Den lukter i hvert fall deilig og jeg gleder meg til å kunne begynne å bruke den igjen.

Jeg har vekslet mellom å bruke disse to / tre produktene og har selvfølgelig ikke brukt dem samtidig. Jeg har brukt dem flittig og smørt meg mer eller mindre hver dag.

Så mitt tips til deg som vil prøve å forebygge strekkmerker er:
1. Finn en god olje som for eksempel hvetekimolje og smør deg flittig på bryst, mage og lår allerede tidlig i svangerskapet.
2. Ikke klø deg med fingre og negler direkte på huden! Bruk et håndkle eller klærne dine som "mellommenn" :).

Alle disse tre produktene får du kjøpt på de fleste apotek.

Har du noen andre gode tips som du vil dele? Legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet.


Ingen kommentarer :