4. januar 2016

Mine 4 favorittbøker om svangerskap, fødsel og tiden etterpå

Hei!

Noen ønsker masse informasjon om svangerskapet og hva de kan forvente, mens andre ikke er så interessert. Jeg er veldig glad i å lese bøker og jeg liker å ha mest mulig informasjon om det som skal skje. Etter å ha skumlest gjennom x-antall svangerskapsbøker endte jeg opp med fire favorittbøker om svangerskap, fødsel og oppdragelse. Du kan også se meg snakke om bøkene på youtube kanalen min ved å trykke HER.

Boka GRAVID – Graviditet, fødsel og den nye familien er en gratis bok alle gravide får utdelt enten hos legen eller jordmor. Den er sponset av selskapet som eier bleiemerket Libero, men skrevet av helsepersonell.

Jeg brukte denne boken hyppig i begynnelsen som oppslagsverk. Den gir fine og korte innføringer i mange forskjellige tema knyttet til svangerskap og fødsel. Og har fine uke for uke oppdateringer.
_

PÅ VEI, unnfangelse, svangerskap og fødsel er skrevet av Gro Nylander.
Nylander er lege, forsker og ammeguru. Hun har jobbet aktivt for å fremme amming og naturlige fødsler hele sin yrkeskarriere.

Dette er en fagbok, med masse informasjon om alt du måtte lure på om svangerskapet og fødsel. Boken er relativ lettlest, blant annet fordi Nylander bruker par hun selv har fulgt gjennom svangerskap som eksempler for å illustrere forskjellige temaer. Fin bok å ha spesielt for en førstegangsmamma.

Bonus med boken er at på slutten av noen kapitler skriver hun små notater om tvillinger og hvordan det er å ha to i magen.
_

Uke for uke – kalender, for deg som venter tvillinger, bearbeidet/skrevet av tvilling foreldreforeningen. Tar kort og konkret for seg ditt svangerskap og fosterutviklingen til tvillinger uke for uke. Jeg har ikke skrevet i den, men jeg syns at de konkrete oppdateringene har vært fine å følge med på.
_

French Children Don`t Throw Food er skrevet av den amerikanske journalisten Pamela Druckerman. Det er en selvbiografisk bok der Druckerman sammenligner angloamerikansk oppdragelse og fransk oppdragelse. Hun får et barn etter å ha flyttet til Paris og dette får henne til å stille spørsmål ved hvorfor franske barn ser ut til å sove gjennom hele natten, spiser alt de får servert og har mer respekt for regler og autoriteter i motsetning til amerikanske barn som ikke sover, kun vil spise nuggets og ikke har spesielt respekt for regler og autoriteter.

Jeg syns denne boken er tankevekkende og morsom. Den får meg til å reflektere over innflytelsen vi voksne har når det gjelder hvilke vaner våre barn utvikler.
Ekstra gøy er det at Druckerman under sin andre graviditet får tvillinger.

Ingen kommentarer :