20. desember 2015

4 tips til deg som har funnet ut at du er tvilling gravid

Å finne ut at du venter ett barn når du ikke planlegger å bli gravid kan være overveldende. Å finne ut at du venter tvillinger er garantert overveldende. Se min video HER eller les videre om 4 ting som jeg syns det er greit å vite / ha i bakhodet når du er tvilling gravid:

1. Sjokkfasen

Hvis du av diverse grunner ikke er mentalt forberedt på at du kan være gravid med tvillinger tror jeg at sjokk er en normal reaksjon. Du (og din partner) veksler mellom glede, sorg, fortvilelse og vantro i en periode der du/dere prosesserer forskjellige scenario  knyttet til det å få 2 barn på en gang. Ikke få dårlig samvittighet hvis du føler deg overveldet. Når denne fasen/reaksjonen går over, tror jeg de aller fleste vil føle seg utrolig velsignet og kjenne en dobbel glede over miraklene de bærer i magen.

2. Ikke bruk Google/nettforum som din første informasjonskilde om tvilling graviditet.

Når det gjelder helserelaterte spørsmål og kanskje spesielt knyttet til graviditet vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din eller jordmor på din helsestasjon. De vil kunne gi deg kunnskapsbaserte og erfaringsbaserte svar på det du måtte lure på og gi deg et bedre utgangspunkt for å sile ut riktig og feil informasjon på nettet. Husk at alle svangerskapsrelaterte konsultasjoner er gratis.

3. Hvile

Bli vant til å hvile i fra første trimester. Dette er selvfølgelig enklere for noen personer enn andre, men prøv å hvile selv om du kjenner at du har noe overskudd. Kroppen din trenger ro i fra dag en for å klare den fantastiske oppgaven det er å bære frem tvillinger


4. 50 % av tvillinger blir født til termin

Et svangerskap er en individuell opplevelse og ingen svangerskap er like. Hvis du er frisk og sunn, tvillingene har sin hver sin morkake  og du prioriterer å hvile, så er det høy sannsynlighet for at ditt svangerskap kommer til å forløpe bra.
Ja, et tvillingsvangerskap er et potensielt risikosvangerskap og det er også derfor du får tettere oppfølging fra helsevesenet under din graviditet. Men ikke heng deg opp i hva som kan gå galt, det hjelper ikke deg eller dine babyer.

Ingen kommentarer :