11. mars 2015

Jordbæruka

Jeg døde litt inni meg av min egen naivitet, da jeg forrige uke logget meg inn på dagbladet.no så at Weifas reklame for ”jordbæruka” egentlig var kamuflasje for mensen-uka. Jeg hadde tidligere på dagen studert reklameplakaten, og tenkt at det å plukke jordbær om sommeren det kan være slitsomt. Derfor er det sikker en del som trenger smertestillende. Jeg tenkte at reklamen henvendte seg til hardtarbeidende polakker og personer som er glad i å plukke jordbær hos bonden om sommeren. Jeg har aldri hørt noen kalle mensen-uka for ”jordbæruka” før. Jeg ble derfor satt ut da jeg leste at noen kvinner ”raste” fordi produsenten av produktet ikke kunne skrive ordet – MENSEN, men måtte kamuflere det med å kalle det "jordbær-uka".

Jordbær er lik MENSEN?
Jordbær er lik MENSEN?
Jordbær er lik MENSEN?
Jordbær er lik MENSEN?

Uansett så mener jeg at denne reklamen har feilet. Fordi de ikke kaller en spade for en spade –gir ikke produktet assosiasjoner til mensen. Og for svevende kvinner som meg selv, har ikke produktet noe som helst å gjøre med ”kvinnelig velvære". 


Bedre lykke neste gang Weifa.

Ingen kommentarer :