8. januar 2015

Fitness catwalk

En gammel ungdomsvenninne postet dette innlegget på instagram i dag.


Hun lurte på om; "er det blitt flaut å vise seg på et treningssenter hvis man ikke allerede ser superfit ut"?

I en av kommentarene svarte ei jente at hun; "syns det hjalp på motivasjonen å se ok ut på trening". Denne tankegangen syns jeg er blitt best beskrevet at fotballfrue; "if you look good, you feel good, if you feel good, you will do good". Og jeg tror det er en viss sannhet i dette. Klær skaper en følelse. I mange sammenhenger kan denne følelsen hjelpe en person å prestere bedre. Men hvis kvinner unngår å dra på treningssenter eller utfolde seg i andre aktiviteter, fordi de har en rompe som rister når de beveger seg (noe som er helt naturlig), eller fordi de ikke har råd til å kjøpe "Anti-Shake" Thights. Da har vi som samfunn et alvorlig problem.

Personlig tenker jeg at; "if you feel good, you will do good" PUNKTUM. Hvis du er forankret i din selvfølelse så drar du på trening for å trene, ikke for å gå fitness catwalk. Når dette er sagt så må jeg innrømme at jeg blir påvirket når jeg ser andre jenter som ser ut som støpte gudinner i treningsklær til flere hundre kroner, mens jeg selv går rundt i en tights fra 2009! Jeg ser at det er en forskjell på dem og meg, men så forsvinner de ut av synsfeltet og da også heldigvis ut av tankene. Så løper jeg i tightsen min, med en rompe som rister og blir svett og glad.

Ingen kommentarer :