7. september 2014

Lille sky på himmelen hvem promper mest i landet her?

Det er et godt kjent faktum at vi mennesker spiser mer kjøtt (ku, gris, sau, kylling) enn det som er godt for vår egen helse, dyrene og jordkloden. Men hva må vi gjøre og hvor mye må vi endre på kostholdsvanene våre for å bidra til en bedre verden?

I dokumentaren - The truth about meat som ligger på NRK nett-TV, undersøker Micheal Mosely om det er mulig å være en kjøtteter med god samvittighet. Der kommer det frem at hver europeere spiser i gjennomsnitt 80 kg kjøtt i året. Det tilsvarer cirka 200 gram kjøtt om dagen. Det eneste som må til for at vårt kjøttkonsum skal bli bærekraftig, er å halvere det. Vi må alle gå fra å spise 80 kg til 40 kg i året, fra 200 gram til 100 gram kjøtt om dagen.

Se for deg at vi alle har en kvote på 700 gram kjøtt i uken. En eller to dager i uken har du en kjøttfri dag. Det vi si at de resterende 6 dagene i uken kan du i gjennomsnitt spise 120 gram kjøtt om dagen. Tenk at det er så lite som skal til fra hver enkelt av oss for å bidra til en mer balansert og sunn verden.

When I know better, I will always try to do better..

Ingen kommentarer :