24. september 2014

Ja visst er vi en del av generasjon prestasjon

Det har vært mye snakk om generasjon prestasjon i det siste. I et innlegg på bloggen - ung, men voksen stiller Ida spørsmålet; Hva med oss som er unge voksne? Er ikke vi også egentlig delvis eller faktisk første generasjon av "generasjon prestasjon"?

Og svaret mitt til det er ja visst, ja visst er vi som er i tjueårene i dag en del av "generasjon prestasjon". Vår generasjon beveget seg ut av skolen og inn i voksenlivet, da sosiale medier begynte å bli brukt av alle som et speil for fasade livet. Vi begynte på voksenlivet med mantraet - det er du som avgjør din suksess. Et mantra som hadde vært fint å ha med seg hvis suksess var ensbetydende med - et godt nok liv. Men et godt nok liv er ikke definisjonen på suksess i samfunnet akkurat nå. Slik jeg opplever det fremstiller mediene og samfunnet generelt  suksess som noe eksepsjonelt, materielt og synlig. Det er nesten litt ironisk at de samme mediene som bidrar til kroppshysteri og prestasjonspress, nå retter blikket mot tall som viser at det er veldig mange barn og unge voksne som faller utenfor samfunnet.

Det er ingen som kan sette ned foten for oss, det må vi gjøre selv. Vi må øve oss på å vise fingeren til alt og alle som får oss til å føle oss utilstrekkelig - vi er ikke utilstrekkelig når vi gjør så godt vi kan. Og ikke minst må vi oppdra våre barn med mantraet - ditt beste er godt nok.


Les hele innlegget til Ida om "generasjon prestasjon" - her.

Ingen kommentarer :