4. september 2014

God studieteknikk - hvorfor du tjener på å investere i å lære om det

Forrige uke var Olav Schewe forfatter av boken - Superstudent, lær mer effektivt, få bedre karakterer, gjest på God Morgen Norge. Han fikk meg til å tenke tilbake på hvordan det var å studere ved Universitetet i Oslo og hvordan en god bok i studieteknikk kanskje kunne gjort hverdagen enklere for meg allerede da.

Mitt første møte med universitetet var overveldende. Forelesningssalene var enorme, bøkene var tykkere enn norskbøkene fra videregående og kollokviegruppene jeg var med på skrev lange "sammendrag" av pensumet vi var pålagt å komme igjennom. Jeg opplevde hele det første året på universitetet som et bokstav-mareritt. Lenge trodde jeg at for å få gode karakterer så måtte jeg lese hver bok fra perm til perm og skrive side opp og side ned med notater.

Dette endret seg da jeg kom over boken - Photoreading, lær å lese med superhastighet. Boken gav meg verktøyene jeg trengte for å lese pensum på en ny og mer effektiv måte. Jeg begynte å legge større vekt på å lese sammendrag og å knytte forelesningsnotater til sammendragene, slik at jeg fikk tak i essensen i teksten. Jeg følte virkelig at boken var inne på noe da jeg etter å ha vært tre uker på ferie i USA, kom hjem tre dager før en eksamen og fikk samme karakter som gjennomsnittet i klassen. Jeg hadde ikke åpnet bøkene mens jeg var på FERIE.

Photoreading gav meg teknikker som fungerte for meg og mitt studie. Det er ikke sikkert at de samme teknikkene fungerer for deg. Derfor vil jeg anbefale deg på det sterkeste å bruke litt tid på å finne en bok om god studieteknikk som kan gjøre din hverdag enklere. Ved å frigjøre tid kan du ha et godt sosialt liv samtidig som du får gode karakterer.

Det fortjener du!

Ingen kommentarer :