29. september 2014

9 egenskaper selvsikre mennesker besitter

Hei! Jeg håper dere har hatt en fin helg og at starten på uken har vært og er bra.

Forrige uke kom jeg over artikkelen - 9 qualities of confident women / 9 egenskaper selvsikre kvinner besitter. Jeg syns denne listen traff hodet på spikeren, først og fremst fordi den tar for seg egenskaper ikke bare selvsikre kvinner besitter, men egenskaper selvsikre mennesker besitter generelt. 

Her er min egen tolkning av listen - 9 egenskaper selvsikre mennesker besitter:

1. De innrømmer sine feil
Selvsikre mennesker tørr å innrømmer sine feil, de vet at feiltakelser fører til lærdom. Evnen til å innrømme egne feil viser at du er en trygg person med selvinnsikt.

2. De sier NEI
Når vi lever i et samfunn der vi hele tiden blir utsatt for inntrykk og aktiviteter, er NEI et viktig ord å ta i bruk. Mens ja er et ord som åpner grenser er nei er et ord som setter grenser. Selvsikre mennesker er trygge på sine egne grenser og tørr å vise disse til andre og.

3. De lytter
Selvsikre mennesker tørr å lytte til andre. De vet at ved å lytte til andre, lærer de mer om seg selv og ved å lære mer om seg selv blir de tryggere på selv.

4. De er ikke konformister
Selvsikre mennesker stopper opp i livet og tar bevisste valg. Av en aller annen grunn så er det slik at bevisste valg sjeldent fører til konformitet.

5. De er åpne for kjærlighet
Kjærlighet, kjærlighet, kjærlighet - hvor mange ganger kan du brenne deg? Et selvsikkert menneske er ikke redd for å brenne seg i kjærlighetens spill. Men det som er viktig er å ikke brenne seg på det samme området igjen og igjen. Fool me once shame on you, fool me twice shame on me. 

6. De spør om hjelp
En selvsikker person vet at det å tørre å spørre om hjelp er å vise at du er sterk. De vet at det ikke er meningen at vi skal klare alt i livet på egenhånd.

7. De eier sine følelser
En selvsikker person anerkjenner sine egne følelser uten å la følelsene ta kontroll over dem selv.

8. De gir slipp på skyld
En selvsikker person vet at det ikke er noe konstruktivt å hente i skyld. Å la fortid være fortid er den største gaven en person kan gi til selv.

9. De støtter andre
Selvsikre mennesker vet at ved å gjøre andre gode, så blir de selv gode. Det å heie frem andre er en glede og ofte en velsignelse i forkledning. Vanskelig å gjøre i praksis, men øvelse gjør mester.


Hva er dine beste selvsikre egenskaper? Og hva vil du bli bedre på?

Ingen kommentarer :