31. august 2014

Ut på tur #Øyungsdammen

På fredag dro meg og mannen på teltur - jeg skrev tidligere denne uken om det å lage plass i kalenderen til de ting man ønsker å gjøre, dette var en av våre ting.

Vi tok buss 51 fra Nydalen mot Maridalen - og gikk av på siste stopp - Skar. Det var flere på bussen som skulle på teltur. Da vi ankom Skar gikk halvparten av menneskene i den ene retningen og den andre halvparten i den andre retningen, Jeg regner derfor med at det er to veier opp til Øyungsdammen fra Skar. Vi valgte å følge veien som går forbi parkeringsplassen.

Jeg glemte helt å ta bilder av skilt og sti. Jeg har derfor tegnet et kart for å vise deg veien vi tok.


Veien var tydelig markert med blåskilt. Vi brukte litt mindre enn en time på å gå fra busstoppet og opp til dammen.


Da vi kom frem var det mange mennesker og telt som allerede var på plass. Det gjorde ingenting for det tok oss 10 minutter å finne en teltplass som var nok skjermet til at vi fikk privatliv, men allikevel hadde begge naboteltene innen synsvidde. Øyungsdammen er ikke stedet for deg som ønsker en ensom og isolert skogsopplevelse.

Det første vi gjorde var å sette opp teltet.


 Utsikten fra teltet vårt


Etter teltet var på plass, var det på tide å samle inn ved. Vi hadde ikke tatt med oss vedkubber, men var så heldig å finne en enorm sag som lå gjemt bak noen busker. Den brukte vi til å sage litt ved av en trestokk som allerede lå på bakken. Jeg vil anbefale deg å ta med noen vedkubber hjemmefra hvis du har mulighet til det. Det sparer deg for tid og gjør det enklere å holde liv i bålet, enn hvis du bare bruker kvister og små pinner.


Det ble fort mørkt. Vi fikk spist pølser, snakket og sett litt på bålet før vi gikk å la oss.


Lørdag morgen våknet vi til at det var kaldt og kjølig i luften, etter en natt med regn. Men så fort kroppen kom i bevegelse ble vi varme i kroppen. Vi tente bål, spiste frokost - tullet litt rundt og så pakket vi sakene og dro hjem.


Turen til Øyungsdammen er perfekt for deg som ønsker å komme deg ut i skogen uten at det blir for mye mas og kjas. Grusveien gjør det enkelt for alle å ta seg frem. Det er mange fine og tilrettelagte plasser rundt vannet der du kan sette opp telt. Det er satt opp flere søppelkasser så du slipper å bære med deg søppla tilbake til byen. At det er folksomt rundt dammen gjør at du føler deg trygg hvis du ikke er vant med å ferdes i skogen.

Vi koste oss masse. Det eneste vi savnet var et stormkjøkken. Det kommer vi garantert til å ta med neste gang, for en neste gang blir det garantert.

Lurer du på noe eller savner du informasjon?
Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail så skal jeg svare så godt jeg kan.

Ingen kommentarer :