5. august 2014

Hva er søvn?

Hvis jeg ikke får en god natts søvn i kveld går jeg inn i min sjette natt, med 5 timer søvn. Det er 2 timer for lite! Et voksent menneske trenger jo 7 - 8 timer søvn hver natt. 


Jeg skulle ønske at utsagnet - du kan sove når du er død var sann, men dessverre så viser all forskning at lite søvn reduserer alle kroppens funksjoner. Jeg fant denne artikkelen om søvn på ung.no og jeg ser at det er flere av artikkelens ikke gjør før du skal legge deg punkter jeg ikke har overholdt de siste dagene. 

Blant annet:
Ikke spis store måltider før du skal legge deg - skyldig!
Unngå sterk fysisk aktivitet rett før leggetid - skyldig!
Ikke se på TV før sengetid - skyldig!
Avslutt skjermtid (det må inkludere mobilen) en time før du skal legge deg - er det noen som overholder dette i dag? 

Når dette er sagt så vet jeg at det heller ikke hjelper å stresse over at man får lite søvn i perioder. Og det gjør jeg heller ikke (ok, bare litt). I kveld skal jeg ihvertfall overholde alle punktene jeg har brutt de siste dagene, så får vi se om det hjelper. I feel hopeful.


Håper dine netter er fylt av søte drømmer.