14. august 2014

Fysisk energi

Når det gjelder energiøkonomisering av fysisk energi mener jeg at det er viktig å se på alle aktivitetene du utfører i hverdagen din. Aktiviteter som krever at kroppen din er med på det som skjer, for eksempel når  - du går til og fra bussen, du sykler til og fra butikken, du vasker opp, du rer opp sengen, du lager middag, du har sex, du dusjer, du trener etc.

Med dette i bakhodet vil energiøkonomisering av fysisk energi  innebære at vi legger de aktivitetene som krever ekstra fysisk energi som trening og sex til de dagene i uken hvor vi ikke har så mye å gjøre. For hvis vi ikke gjør det, men legger veldig mye aktivitet til noen få dager opplever vi gjerne at kroppen ikke strekker til. Vi kommer inn i en ond spiral, der vi ikke får hentet ut overskuddet det å være i fysisk aktivitet skal gi oss. Dette skjer gjerne fordi vi glemmer at de små tingene vi gjør i hverdagen også krever sitt av kroppen.

Men som jeg nevnte innledningsvis i forrige innlegg - kropp og sinn henger sammen og jobber sammen. Kroppen din vil takke deg for at du slapper av i sinnet og sinnet ditt vil takke deg for at du bruker kroppen din!

Jeg kommer garantert til å skrive mer om sammenhengen mellom kropp og sinn så det er bare å følge med videre.

Nå trenger både kroppen og sinnet mitt søvn så off to bed I go.

Natta.