3. juli 2014

Veien til paradis er ikke alltid stressfri

Hallo alle sammen :)

I går ankom jeg Manavgat i Tyrkia! Jeg og kjæresten bor på et hotell som heter Flora Garden Beach Club. Det er et lite stykke Syden-himmel. Her ser dere utsikten fra hotellrommet vårt.


Jeg har ikke skrevet om destinasjonen før nå fordi det har ikke vært bare bare å komme seg hit. Her ser dere hvordan jeg følte meg på mandag etter å kun ha sovet fire timer og så tatt en nervepirrende tur til den Tyrkiske ambassaden i Oslo før jobb..


Søndag kveld skulle jeg kjøpe visum til Tyrkia på nettet. Det hadde jeg fått beskjed om at jeg måtte gjøre da jeg kjøpte reisen forrige torsdag. Da jeg hadde fylt ut søknaden på nett ville den ikke la meg gå videre til betaling og det var fordi passet mitt går ut om to måneder. I følge tyrkiske visumregler må passet være gyldig i seks måneder etter at du kommer hjem! Det hadde selvfølgelig ikke jeg fått med meg. Så da var det rett inn på Google - tyrkia visum krise! Der fant jeg artikler fra DN, Aftenposten og VG - alle med denne type overskrifter - FERIEN din til Tyrkia GÅr I VASKEN. Natt til mandag sov jeg derfor ingenting og på mandag sto jeg opp grytidlig for å dra ned til den Tyrkiske ambassaden i Oslo og ordne opp i problemet. Der møtte jeg seks andre kriserammede nordmenn, med nødpass, papirer og frykt i øynene. Beskjeden fra mannen på ambassaden var: så lenge passet ditt er gyldig en dag etter at du kommer hjem, så kan du få visum ved ankomst til Tyrkia - dette gjelder frem til 31.12. 2014. Hvis du har nødpass så kan vi ikke hjelpe deg. Jeg skulle selvfølgelig ha stolt på mannen på ambassaden, men det er liksom ikke helt min stil.  
Jeg var så nervøs hele veien ned til Tyrkia, redd for at de skulle avvise meg ved grensen og si -NEI DU FÅR IKKE KOMME INN HER, men det viste seg å være helt uten grunn. Da vi ankom Antalya så fikk jeg kjøpt visum av en gammel mann som satt bak en sliten skranke. Han ville ha - MONEY MONEY, jeg prøvde å spørre om de hadde ATM så jeg kunne ta ut MONEY men da fikk jeg bare MONEY MONEY som svar. Til slutt dro han frem en trådløs betalingsautomat der jeg fikk betalt de 25 euroene han skulle ha i cash med kort.  

Første smile-fjeset på turen! Vi sitter på bussen på vei til Managav <3


I går ble det check-in, bading, spising, drikking, litt avslappning og en tidlig kveld. 


Solnedgangen her er fra en annen verden.Kjærleik <3

#ferie #passtrøbbel #manavgat #floragarden #tyrkia #reise #livsstil