7. juli 2014

Lesetips, hudpleie og obs

Når jeg reiser på ferie til varmere strøk er det noen ting som jeg må ha med meg i bagasjen. Her kommer en listen over noen av mine favoritt-ting som jeg har med meg i bagasjen på denne turen og noen råd. 

Bøker er obligatorisk for bokormen. Jeg er en bokorm og mitt dilemma er alltid hvor mange bøker og hvor tykke bøker skal jeg ha med meg på ferie.

Denne gangen lånte jeg med meg to tykke bøker fra biblioteket, Ladies av Johan Hakelius og En dag av David Nicholls. Jeg har ikke åpnet En dag, men har hatt stor glede av Ladies boken er en serie små portretter av bemerkelsesverdige britiske damer som har gitt stoff til sladrespalter, legender, litteratur og historieskrivere. Jeg liker at portrettene er korte og at jeg ikke bruker så mye mer enn en time på å lese dem – i tillegg har disse damene sine livshistorier alt – kjærlighet – penger – makt – begjær og nye sjanser.


Et eller flere magasiner er også fint å ha i bagasjen. Denne gangen valgte jeg å unngå damemagasinene, da disse gjerne ikke gir mer lesestoff enn til flyturen og i stedet kjøpte jeg Aftenposten Innsikt. Jeg har kjøpt magasinet en eller to gangen før, men denne juli-utgaven er virkelig bra! Så vil du ha noe underholdende og lærerikt i strandbagen anbefaler jeg virkelig å ta med deg en utgave av – Aftenposten Innsikt.


Over til hudpleie. Jeg syns hudpleie er viktigst når du er på ferie i Syden. Skjøre skandinaviske kropper og det inkluderer kropper med en annen etnisitet trenger beskyttelse når de er i solen. En god solkrem er viktig, men enda viktigere er det å holde seg i skyggen mellom tolv og to på ettermiddagen. Tips fra meg - stå heller opp tidlig for å sole deg og sov en siesta på ettermiddagen, og så kan du fortsette å sole deg etter siestaen. Jeg har med meg denne Biotherm solkremen – Lait Solaire. Jeg syns den er god og den lukter godt, men den er ikke vannfast.


Jeg syns allikevel det viktigste er å ha med seg en god fuktighetskrem LUSH sin Sympathy for the skin er en favoritt og den har vært kjempebra å bruke som after-sun. Jeg oppbevarer den i kjøleskapet så den ikke skal få en rennende konsistens og som bonus er den kald og avkjølt når jeg smører den på kroppen. Neutral deo bruker jeg til vanlig, men syns den har funket bra i varmen - den tørker fort.


På badet har jeg NIVEA – Hawaii flower & oil. På flasken står det at - huden din skal kjennes myk etter vask. Jeg har ikke opplevd huden min som spesielt myk etter vask, men den lukter godt og så er flasken så fin og fresh at den i seg selv gir litt velvære. Til venstre for den ser du min lilla fast shampoo fra LUSH – Jumping Juniper. Den har sitron, lime og einebær og skal hjelpe mot fett hår. Jeg er kjempefornøyd med den og syns den gjør håret friskt og mykt. Barberhøvel er greit å ha for de dagene jeg ønsker at armhulene skal være hårfrie. Jeg er ikke så veldig flink til å bruke ansiktsrens, men disse to små REN-flaskene fikk jeg av ei venninne og de har vært fine å ha på ferie. Bort med dagens svette og krem før leggetid.


Og mitt aller beste tips. For å beskytte meg mot myggstikk blander jeg noen dropper eucalyptus olje med passe mengde babyolje i en tom vannflaske og smører på armer og ben. For meg er det den beste anti-myggmiddel jeg kan bruke. Jeg sparer kroppen min for farlige kjemikaler og benene og armene mine glinser som om jeg skulle vært med i heftig musikkvideo.


Og helt til slutt – Barbie og Ken. Dessverre så lever kjønnsstereotypiene i drinkene og på feriestedet. Selv her på resorten har jeg opplevd at noen av de mannlige ansatte har kikket litt lengre en nødvendig når jeg har gått rundt alene for eksempel til og fra trening. Jeg føler personlig at det ikke er så mye jeg kan gjøre med det, utenom å bruke hodet og gjerne dekke meg litt ekstra når jeg går uten kjæresten min.
  

Ha en nydelig mandag og en hudvennlig ferie :) <3