28. juli 2014

Kvinne jeg digger - Sophia Amoruso

Sophia Amoruso er grunnleggeren og eieren av Nasty Gal - en nettbutikk som spesialiserer seg på moteklær, sko og accessories til kvinner.


Amoruso har nettopp gitt ut selvbiografien #GIRLBOSS.


I #GIRLBOSS forteller hun hvordan hun gikk fra å være en kvinne uten mål og mening i livet til å bli grunnleggeren, daglig leder og creative director av Nasty Gal.com - nettbutikken som nå er verdt over 600 millioner dollar og er arbeidsplassen til over 350 mennesker.

Her er noen av mine favoritt utdrag fra boken

1.

At skolen ikke er for alle er noe jeg har blitt mer sikker på etterhvert som jeg har blitt eldre. Jeg tror at økonomien og verden er i så stor endring at vi trenger flere av de som ikke passer inn i A4 systemet som skolen er. Og jeg syns det er trist at mange ungdommer og unge voksne lar karakterer definere deres verdi. En karakter er bare et tall som måler hvor mye du kan om et lite emnet akkurat i det øyeblikket du presterer. Det sier ingenting om deg som person og egentlig heller ingeting om hva du faktisk kan (selvfølgelig litt avhengig av hva du studerer). Så hvis du føler deg som en alien i skolesystemet - fortvil ikke. Ta grunnskolen og så skap din egen vei.

2.

Når du er i tenårene er verden kaotisk og det er lettere å dele verden inn i kategorier. Men etterhvert som du blir eldre lærer du forhåpentligvis at ting ikke er svart hvitt, men at verden eksisterer i en nyanse av grå. Systemene vi mennesker beveger oss i er sammensatte og jeg tror at det er denne sammensetningen som gjør verden og oss interessante.

3.

Penger er konge punktum

4.

Jeg tror at det viktigste i livet er forholdet du har til deg selv. Men forholdet du har til penger er også viktig. Enten vi liker det eller ikke så er penger en nødvendighet i vårt samfunn. Penger kan ikke kjøpe deg lykke, men de kan som Amoruso skriver åpne dører og muligheter, som igjen bringer deg nærmere en drøm som vil bidra til din lykke. Å ha respekt for pengene dine er å ha respekt for deg selv.

5. 

Å spare 10 prosent av inntektene dine, ved å tenke at de 10 prosentene bare er en annen regning du må betale, er et veldig bra tips! Tro på meg når jeg sier at de pengene i banken kommer til å gi større og lengre avkastning enn den kjolen du ser i butikkvinduet på Acne. 

6.

Å være snill, omgjengelig og real er kult. Å bruke, utnytte og ta fra andre gir dårlig karma. Det er veldig viktig å huske når du beveger deg gjennom livet. 

7.

Jeg har nevnt dette tidligere i dette innlegget om de fire levereglene. Hva andre tenker om deg er ikke din buisness. Ikke bruk energi på å bekymre deg om hva andre tenker om deg. Jobb hver dag med å være den beste utgaven av deg selv, slik at DU syns DU er et bra menneske.

Jeg håper at disse syv utdragene trigger nysgjerrigheten din og at du vil lese boken. Det er en selvhjelpsbok/inspirasjonsbok som henvender seg til et yngre publikum. Har du har en søster, venninne eller kollega som trenger nye impulser eller bare et lite spark i rompa for å satse på drømmen sin så er denne boken sannsynligvis det hun trenger. 

Jeg lånte den til min 17-år gamle søster og hun leste den ut på 3 dager :)

#bøker #selvhjelp #livsstil #GIRLBOSS #girl #sophiaamoruso