5. juli 2014

Fra eventyrer til konformist

Det er merkelig hvordan reisevanene mine har endret seg. Fra å være en eventyrer på jakt etter det unike og ekte på et reisemål, har jeg det siste året tenkt mer komfort, velvære og sikkerhet. Jeg sier til mine nærmeste at jeg må ha brukt opp eventyrlysten og alt motet mitt når jeg reiste rundt alene i Colombia i 2012, i landet som ofte havner på listen over verdens farligste. Å reise rundt alene i Colombia var fantastisk. Jeg er kjempeglad for at jeg gjorde det og for at jeg fikk oppleve det nydelige landet på mine egne premisser. Dessverre ble jeg ranet på vei hjem fra en konsert da reisen nærmet seg slutten og jeg tror opplevelsen fortsatt i dag preger meg mer enn jeg vil innrømme.

Kanskje er det derfor jeg nå befinner meg i Syden - i Juli - i fellesferien. Syden en fellesbetegnelse for de syd liggende land i Europa, der europeere drar på jakt etter et hjem vekk fra hjemme - forskjellen skal helst bare være varmen og prisen på øl og is. Syden et ord som for et par år siden ville gitt meg frysninger og brekninger og som overhodet ikke sto på listen over aktuelle reisemål.

Men nå har jeg overgitt meg til konformiteten. Jeg er i Tyrkia i Juli og jeg nyter det. Og ikke bare er jeg i Tyrkia i Juli, jeg bor på toppen av det hele på et all-inclusive hotell. Lillesøsteren min spurte meg på en melding - hvordan er Tyrkia? Jeg kunne ikke annet enn å svare - jeg vet ikke for vi er bare på hotellet. Det er rart å sitte og kjenne på at jeg tidligere eventyrer - ikke har noe interesse av å vite hva som ligger på enden av motorveien eller utenfor den lille oasen som jeg bor på. Ihvertfall ikke akkurat nå.

Andre farer når man bor på hotell i Syden..

Utsikten fra pianobaren, hvor man kan nyte en gin tonic på kveldstid

Filtrert velvære