10. mai 2014

Fem ting på nett

Fem ting på nett jeg har fått med meg de siste ukene:

Forrige måned ble Beyoncé kåret til en av de mest innflytelsesrike menneskene av Time Magazine, og hun ble valgt til å pryde magasinets cover. Sheryl Sandberg - facebooks CEO og grunnleggeren av organisasjonen Leanin.org skrev om hvorfor Beyoncé er sjef.


NRK nett-TV sender for tiden en BBC dokumentar som heter Secrets of South America / Sør-Amerikas hemmeligheter, med den fantastiske programlederen Billie J D Porter, hvis du ikke har fått med deg del 1 og del 2 så vil jeg anbefale deg på det sterkeste å få med deg del 3 som er tilgjengelig her frem til 15.5. I siste del får vi følge Billie når hun ser på de enorme sosiale forskjellene som finnes i Brasil, gjennom blant annet å sette søkelys på feiringen av jenters femtenårsdag. 


I USA har ei kvinne - Emily Lett filmet sitt eget abortinngrep og postet det på youtube - du kan se det her. Hun sier at hun valgte å gjøre det fordi hun ville vise at det også er mulig å ha en positiv opplevelse av det å gjennomføre en abort. Klippet har satt sinnene i kok hos veldig mange. Hva syns du?


Over til noe helt annet.

Bloggeren Gabi har sammen med tre fellow pluss size bloggers lagd en remake av Beyoncés -Flawless, for å vise at fat is not a flaw.


Og det er ikke bare Beys - Flawless som har fått en remake. Husker du Beastie Boys låten Girls? Jeg har aldri tenkt over at teksten er mindre kvinnevennlig. Nå har uansett den 22 år gamle Las Vegas artisten Sizzy Rocket lagd en ny versjon av låten som er ganske kul og veldig kvinnevennlig se videoen her.


(Beyonce:cdn01.cdn.justjared.com / Billie:http://images.radiotimes.com / Juno:media.tumblr.com / Fat lady: 25.media.tumblr.com / Sizzy Rocket: iheartcomix.com)