26. april 2014

I SUPERform - den perfekte bikinikroppen?

Jeg er ei smart og utdannet kvinne som vet at kvinnemagasiner hovedsakelig er papirark fylt av reklame, tøys og retusjerte bilder. Når jeg en sjelden gang kjøper et kvinnemagasin er det fordi jeg vil ha lesestoff/bilder som er lett fordøyelige og som kanskje kan underholde meg. Da jeg reiste hjem til Kristiansand i påsken kjøpte jeg kvinnemagasinet Stella.

På lederplass skriver sjefredaktør i Stella, Lene Vintervoll at - vi (Stella) tror ikke på slankekurer, og vil aldri gi deg oppskriften på hvordan du kan gå ned to kilo i uka... Vi tror først og fremst at man skal være glad i den kroppen man har. En glad kropp er en sunn kropp, og ønsker man å komme i bedre form oppnås det ved en sunn livsstil med trening over tid. Likevel vet vi at mange kommer til å legge seg i hardtrening de neste ukene og månedene. Noen klarer nok å gjennomføre det de har bestemt seg for, andre ikke. Men one size passer ikke alle - ei heller for trening. 

På forsiden til magasinet står det - superform på 6 uker, vi tester ny og kul trening!


Jeg beklager Lene Vintervoll men jeg mener at å "friste" kvinner med at de kan komme i SUPERform (hva er SUPERform?) på 6 uker det samme som å gi en oppskrift på hvordan du kan gå ned 6 kilo på 6 uker. Det oppfordrer ikke til den langsiktige tankegangen du i din leder skriver gir det beste helsemessige resultatet. Jeg syns at det å vite og så ikke handle basert på det man tror på er verre enn å handle i uvitenhet.

Marta Breen skrev genialt denne uken om hvordan "snille" familieblader kanskje er verstingene når det gjelder å promotere kroppspress på forsidene. Selv om Stella og andre kvinnemagasiner ikke leder ann i magasinenes bli bedre-oppskrifter, er de allikevel med på å kamuflerer budskapet "du er ikke god nok" og vi skal hjelpe deg å bli bedre - på kort tid selvfølgelig.

Annette Garpestad - bokdama@work er ei kvinne som denne uken har klart å skildre hvor vakker den levde kroppen er i sitt blogginnlegg klar for bikini? Jeg anbefaler deg å lese det og så vise fingeren til kvinnene i magasinhyllene neste gang du er i butikken.