10. april 2014

Faking it til you become it

I dag var jeg på jobbintervju. Det er lenge siden jeg har vært på jobbintervju. Og det er første gang jeg har vært på jobbintervju hos "the state". Jeg var mildt sagt nervøs.

For meg er det å bli innkalt på jobbintervju noe av det mest nervepirrende som fins. Det er gøy å bli innkalt fordi jeg vet at jeg har kommet gjennom et nåløye og klart å komme videre i en konkurranse ved hjelp av en A4 side. Men det er også skummelt fordi jeg må selge meg selv og argumentere for at jeg er er den beste kandidaten for jobben. Blant annet ved å:

Finne noe å ha på meg og kle meg riktigOrganisere attester og vitnemål:


Gjøre research


men det viktigste og kanskje også det vanskeligste er at jeg må være bevisst kroppsspråket mitt og klare å kontrollere detHva jeg utstråler i fra jeg gir det første håndtrykket er i følge alle "hvordan-få-jobben" artikler helt avgjørende for selve intervjuet og mulighetene for å få jobben videre. Heldigvis er det mange som har forsket på dette med nonverbal kommunikasjon og kommet frem til forskjellige strategier som kan hjelpe en stakkars.

Min favoritt forsker på non-verbal kommunikasjon er sosialpsykologen Amy Cuddy som jobber ved Harvard Business School. På TEDGlobal i 2012 holdt Cuddy et fantastisk foredrag med tittelen; Your bodylanguage shapes who you are.

 

Cuddys forskning viser at vi kan påvirke våre egne følelelser og utstråling av makt og dominans gjennom å innta noen high-power poses i to minutter som øker testosteronnivået (dominans hormonet) og senker kortisolnivået (stress hormonet) i kroppen:
Så i dag bestemte jeg for å virkelig gå inn for å prøve ut hennes forskning og jeg lover at det hjalp! Jeg var tidlig ute å måtte sitte og vente nesten 30 minutter for intervjuet startet - så jeg inntok high-power posen som du ser på det nederste bildet til venstre og satt slik i en halvtime. Selv om det var ukomfortabelt og uvant å sitte slik, så følte jeg meg relativt rolig og kanskje litt modig mens jeg satt og ventet. Jeg følte at jeg betraktet verden og ikke at verden betraktet meg. Og det tror jeg gjør deg litt mer modig.

It`s about faking it til you become it sier Amy Cuddy

Jeg får ikke vite noe mer om jobben før i slutten av april, men jeg håper at Amy Cuddys forskning kan hjelpe deg. Hvis du må prestere i en sosial setting der du føler deg usikker eller ukomfortabel er high-power poses definitivt noe å teste ut.

Fred og kjærlighet.