5. april 2014

Bommelom

Vice har skrevet om tabuet det er for jenter å gå på do for å gjøre nmr.2, og kanskje spesielt når de er sammen med andre mennesker. Selv om artikkelen er full av reklame og klarer å seksualisere det å drite, tar den opp et viktig tabu som fort kan bli et helseproblem for den som ikke klarer å bæsje utenom egne A4 settinger.

 (Dette bildet er ikke knyttet til artikkelen)

Jeg vet at mange kvinner (meg selv inkludert) har et anstrengt forhold til egen fordøyelse. Vi blir av en rar grunn oppdratt til å tenke at snille, perfekte jenter ikke promper og vi kvier oss for å gå på toalettet hvis andre kan høre, lukte eller bare vet at vi sitter der og bæsjer. Derfor undertrykker vi trangen til å gå på toalettet og ender opp med forstoppelse og oppblåst mage. Over lengre tid kan det å holde seg fra å gå på do øke risikoen for blant annet tykktarms- og endetarms- kreft.

Alle jenter som har vært nyforelska vet hvor forferdelig det er å når du har tilbrakt hele helgen med din nye sexy flamme, og dere har spist hamburger og drukket øl og du kjenner trykket, men du syns det er helt umulig å gå på do. Den følelsen du får når du stormer inn i ditt eget hjem søndag kveld og endelig kan sette deg på doen. Den følelsen er følelsen av frihet.

Så kvinn-deg-opp, ta tak i egne bæsje-begrensninger og få bedre helse!

Ønsker deg en avslappet lørdag :)

(Bildet er hentet fra nettet / kilde: Flat mage nå og for alltid - skrevet av Karen Lyager Horve)